Ce ar trebui sa stiti cand achizitionati o drujba?

Echipamentul de lucru este compus din:

-casca

-ochelari de protectie sau protectie pentru fata

-manusi groase de lucru

-cizme antiderapante

-protectie pentru urechi

 

Mai trebuie sa va dotati cu:

-instrumentele atasate

-combustibil de rezerva si ulei de lant

-lucruri care sa semnalizeze spatiul de lucru

– fluier(pentru colaborare sau cazuri de urgenta)

-ferastrau sau sapaliga (pentru indepartarea obstacolelor)

Nu utilizati niciodata o drujba cand purtati pantaloni cu mansete largi sau cand purtati sandale sau in picioarele goale. (mai mult…)

Read More

moara uruiala electrica

Ce trebuie sa stii despre moara electrica de uruiala?

Morile electrice Micul Fermier sunt concepute pentru prelucrarea de cereale (grau, secara, etc) pentru prepararea hranei pentru animale din gospodarii si pasari din fermele private.

Exploatarea tocatoarelor trebuie sa fie efectuata in spatii fara expunere la precipitatii, umiditatea specifica la cereale si stiuleti de porumb trebuie sa nu fie mai mare de 15%.

Produsele ce le oferim spre vanzare in magazinul nostru sub marca Micul Fermier contin:

1. Tocator ansamblat- 1buc

2.Filtru de schimb- 3 buc

3. Disc-razatoare- 1 buc pentru modelul KBE-180T

4. Impingator (pentru modelul KBE-180 K)- 1 buc (optional)

5. Capac (pentru modelul KBE-180K)- 1 buc (optional)

6. Cutit pentru tocarea  furajelor tulpina (inclus)- 1 buc (pentru modelul KBTR-180)

7. Surub M6x40- 4 buc

8. Piulita M6- 4 buc

9. Saiba 6 -4 buc

10. Manual de utilizare- 1 buc

11. Cutie-1 buc

12. Certificat de garantie- 1 buc

 

Pregatirea de functionare si procedura de lucru

Inainte de utilizare instalati tocatorul si fixati-l cu sururburi, piulite si saibe, aflate in pachet, de marginea mesei sau a dulapului, etc.

Pentru macinarea de furaje cerealiere trebuie instalat pe tocator ciocanul rotor, sita, o palnie pentru cereale. Cu supapa de reglare acoperiti orificiul de umplere. La tubul de descarcare montati o maneca sau un sac.

Atentie: Model Micul Fermier MIC-150 este destinatat pentru exploatare numai cu sitele de diametre 4 si 6 mm. Se interzice instalarea sitelor de diametre mai mici decat 4 mm.

Umpleti palnia cu cereale, curatati inainte palnia de obiecte straine solide, apoi introduceti mufa cablului de conectare in priza. Reglarea fluxului de cereale in camera de macinare poate fi realizatacu ajutorul supapei de reglare. Pentru a termina lucrarea sau daca exista o nevoie de inchidere a tocatorului, va trebui sa inchideti supapa de reglare de furnizare a cerealelor, sa asteptati pentru ca procesul de macinare sa se incheie si numai dupa aceea opriti motorul. Pentru a modifica dimensiunea produsului macinat este necesar ca sita sa fie inlocuita in camera de lucru.

Pentru modelul Micul Fermier KBE-180K: pentru macinare de stiuleti de porumb inchideti gaura de deasupra buncarului cu ajutorul supapei de reglare, sita este instalata cu o gura de diametrul de 4 mm. Introducerea stiuletilor de porumb se realizeaza cu ajutorul unui impingator. La macinare de cereale, pentru a preveni raspandirea de cereale si de praf, tava pentru macinare se acopera cu un capac.

Atentie la introducerea stiuletilor in tava! Nu bagati degetele in tava!

Pentru masurarea radacinoaselor instalati pe axul motorului discul-razatoare, palnia, scotand in prealabil rotorul ciocanului, sita si acoperind cu un capac de reglare orificiul de introducere al cerealelor. Porniti tocatorul. Introduceti radacinoasele pe rand dupa ce au fost prelucrate cele initial introduse. La finalizarea lucrarilor tocatorul trebuie curatat de murdarie si resturi de furaje.

Pentru tocarea furajelor-tulpina instalati pe axul motorului 5 cutite, o palnie, acoperiti cu un capac de reglare orificiul de introducere al cerealelor. Porniti moara.

Masuri de precautie:

Toate lucrarile  privind intretinerea si repararea aparatului trebuie efectuata numai atunci cand este complet deconectat de la reteaua electrica.

Este strict interzisa exploatarea aparatului fara o impamantare sigura. Cand conectati aparatul la o retea monofazica de 220 V, cu o impamantare a sursei de curent, aceasta trebuie sa se faca dupa cum urmeaza: contactul la impamantarea prizei este obligatoriu sa o conectati de un conductor nul separate, de protectie, cu o retea de alimentare. Trebuie utilizat ca si conductor de impamantare si protectie, trebuie sa utilizati conductor de cupru izolat, de cel putin 1,5 sau neizolat, de cel putin 4,0.

Conductorul de protectie trebuie sa fie atasat la retea NUL prin ancorare sau de lipire, curatand cu atentie locul de jonctiune. Exemplu de impamantare gasiti in manualul de utilizare al produsului.

Inainte de folosire este obligatoriu sa verificati fiabilitatea de fixare a nodurilor si detaliilor, starea de izolare a cablului de alimentare, nepermitand rasucirea sau indoirea acestuia.

Este strict interzis:

-impingerea radacinoaselor in palnie si in zona de taiere cu mainile, bastoane de lemn sau tije metalice.

-deschiderea capacului din fata pana la oprirea completa a rotatiei organismului de lucru.

 

Intretinerea

Inainte de folosirea aparatului si dupa un timp indelungat de repaos este necesar sa aprindeti motorul fara sarcina timpd de 10 minute. (pentru uscarea componentelor).

Periodic, prin inspectie vizuala este necesara verificarea starii si sigurantei asamblarii suruburilor si altor componente.

Dupa utilizare este obligatorie curatarea suprafetelor interioare ale camerei de lucru de resturi de la radacini.

 

Conditii de depozitare:

Tocatorul ar trebui depozitat intr-un spatiu inchis si uscat pentru a evita patrunderea umiditatii si precipitatiilor in motor la temperaturi de la -25 grade C la 40 grade C.

 

Daca doriti sa achizitionati una din morile electrice Micul Fermier dati click aici !

Read More

magazinuldepiesee pe Okazii.ro !

Magazinul-de-piese.com sau mai bine spus magazinuldepiesee pe okazii.ro !

Dupa ce am inceput colaborarea cu Shopmania.ro si Compari.ro , am zis sa incercam si adaugarea produselor pe okazii.ro. Cum nu am reusit sa inregistram numele „Magazinul-de-piese” , cea mai apropiata varianta a ramas magazinuldepiesee , cu 2 de e bineinteles, cel cu un singur „e” fiind inregistrat dar nefolosit (una din problemele echipei okazii probabil fiind cea de-a identifica conturile nefolosite pentru a fi anulate, facand loc altor comercianti sau cumparatori)

Asadar am luat-o de la zero, un cont nou fara prea multe calificative din pacate, dar in continua crestere. Am inregistrat si un magazin in sistemul lor si am inceput adaugarea de produse prima si prima oara din categoria  Decoratiuni de Craciun  ( ca da, e de sezon !) In continuare am adaugat cele mai ieftine drujbe  si a altor produse de baza de pe site.

Dupa ce am trecut la importul produselor mici, am dat si de urmatoarea problema..cumparatorii puteau licita pentru un produs de doar 2, 3 lei pe cand comanda minima a magazinului nostru pe okazii fiind de 30 de lei.

Asadar oameni buni, magazinuldepiesee pe okazii noi suntem ! Cumparaturi placute !

Read More

Am deschis si BLOG-ul !


Prin timpul acordat adaugarii produselor drujbe, motocoase, piese de scutere si atv, precum si timpul acordat suportului tehnic si livrarii comenzilor catre clientilor nostrii, ne-am permis sa strecuram in agenda noastra un timp rezervat publicarii pe blog a articolelor, recenziilor si descrierilor produselor prezentate in catalogul nostru si nu numai.

Acest blog este dedicat atat amatorilor cat si profesionistilor, asadar pe blog se regasesc categorii precum „Pentru toata lumea” „Pentru gospodari” „Pentru padurari” „Pentru curiosi” etc.

Read More